Proef ons zelf gebrouwen bier

Pedevinck

Naast brood, gebak en patisserie kunt u bij Bakkerij Pede ook proeven van ons eigen gebrouwen bier: de Pedevinck!

Gerts eerste passie mag dan wel bakken zijn, hij houdt ook wel van een goed feestje, en daar mag natuurlijk een stevig pintje bij komen kijken! Eenmaal afgestudeerd besloot Gert dan ook dat de tijd rijp was om een bier te brouwen met eigen tarwe. Dankzij zijn doorgedreven ondernemingszin en met de hulp van buur Peter Croonbergh ontstond zo het Pedevinck bier!

Peter Croonbergh, een ingenieurbrouwer, ging samen met Gert aan de slag om samen hun eerste biertje brouwen. De tarwe die gebruikt werd, was van het jaar 2008 en van een bijzondere kwaliteit. Het tweetal huurde een brouwerij in Buizingen bij Halle af en bottelden er manueel hun eigen bier. Het resultaat: een blond hoevebier met een alcoholgehalte van 8,5° dat op zijn best is wanneer het fris gedronken wordt!

Zwalms Veloke

Dat Peter Croonbergh niet aan zijn proefstuk toe is, is al langer bewezen! Zo ontwikkelde hij onlangs een nieuw amberkleurig bier voor zijn dorp Zwalm, ‘dorp van de Ronde'. Dit pittige biertje is niet te sterk gehopt, heeft een stevige afdronk en een alcoholgehalte van 6°. Het recept werd ontwikkeld op basis van tarwe uit de streek en toevoeging van hop.

Wilt u graag eens proeven van een van deze bieren? Kom dan zeker eens langs bij de bakkerij!