Gebak & Patisserie

Voor heerlijk gebak en taart moet u bij Bakkerij Pede zijn! We staan in voor alle bereidingen qua patisserie: taarten, droog gebak, koffiekoeken Ö Alles wordt steeds met verse ingrediŽnten en veel liefde voor het vak bereid!

Ook voor speciale gelegenheden kunnen we voor u een taart op maat maken: verjaardagen, communie, lentefeest, huwelijk Ö Bakkerij Pede zorgt voor een origineel en smakelijk dessert! Bovendien bieden we regelmatig ook ontbijtmanden, vraag er ons gerust naar.

Onze specialiteit: echte mattentaarten!

Als kind hielp Gert zijn oma geregeld bij het bakken van taarten. Hij hield er niet alleen een grote passie voor bakken aan over, maar leerde ook een uniek recept voor het maken van mattentaarten Ďop grootmoeders wijze'.

Mattentaarten bereiden is een hele klus, het werk wordt dan ook verspreid over twee dagen. De eerste dag wordt het bladerdeeg en de matten gemaakt. Voor de matten gebruikt Gert verse volle melk uit de hoeveboerderij. Het bladerdeeg wordt vervaardigd uit de beste toerboter, om vervolgens een nacht te rusten.

's Anderdaags worden de taartvormen ingevet en met bladerdeeg gevuld. Daarna wordt ook de vulling klaargemaakt met volgende ingrediŽnten: eieren, suiker, amandelessence, de gemalen matten. De eieren worden gescheiden, waarna de matten vermengd worden met de eierdooiers en suiker. Tegelijkertijd wordt het eiwit tot sneeuw geklopt, om het dan zachtjes en luchtig onder de massa kloppen. Vervolgens moet enkel nog de amandelessence toegevoegd worden aan de vulling, die dan in de vormen wordt gelegd. Tenslotte komt er nog een dun laagje bladerdeeg over de vorm, afgewerkt met eistijfsel en een knipje om de lucht te laten ontsnappen bij het bakken. De mattentaart verdwijnt in de oven, waar hij gebakken wordt op 220įC.

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze lekkernij? Proef een van onze mattentaarten en oordeel zelf!