Vers brood, elke dag opnieuw!

Bij Bakkerij Pede vindt u elke dag een uitgebreid aanbod aan versgebakken brood. We bieden u ondermeer enkele speciale broden aan, waaronder spelt- en brandnetelbrood, Toscaans brood, lino, wit en lichtbruin boerenbrood. In het weekend wordt het aanbod nog aangevuld met zelfgemaakt lichtbruin rozijnenbrood, suikerbrood en melkbrood.

Bovendien houden we elke dinsdag en donderdag een broodronde, aarzel dus niet om ons uw bestelling door te geven! U kunt daarvoor telefonisch contact opnemen, het bestelformulier op de website invullen of even langskomen in de bakkerij.

Dat het brood van Bakkerij Pede niet alleen lekker, maar ook zeer gezond is, is te danken aan onze basisgrondstoffen:

Bloem

voor de verwerking van bloem en meel werken we met twee bloemmolens.

  • Witte bloem zorgt voor de wateropname
  • Integraalmeel wordt verkregen door het malen van de volledige tarwekorrel
  • Bruine meelsoorten worden samengesteld door verschillende soorten bloem en integraalmeel in een welbepaalde verhouding te mengen
  • Meergranen zijn mengsels op basis van tarwemeel of tarwebloem of meerdere soorten granen en of zaden

Eieren

  • Bij gebruik van scharreleieren wordt de kleur van het product be´nvloed
  • Bij gebruik van te veel eieren drogen de producten sneller uit

Gist

Toevoeging van gist zorgt voor een licht, luchtig en smaakvol product

Suiker

Suiker wordt hoofdzakelijk toegevoegd in het deeg als zoetmaker

Vetstof

Het toevoegen van vetstoffen verbetert het volume, de houdbaarheid en de malsheid van de producten

Water ľ melk

Meer of minder water of melk be´nvloedt de valsheid van het deeg. Bij het gebruik zal het volume iets kleiner en de kleur iets donkerder zijn.

Zout

Zout is niet alleen een smaakmaker, maar ook een gistregelaar

Bereidingsmiddelen

Bereidingsmiddelen bepalen ondermeer de smaak, de houdbaarheid en het volume van de producten